En workshop kan være en av de mest effektive metodene for å optimalisere teamarbeid – dersom den gjennomføres på riktig måte. En godt gjennomført workshop gjør at man unngår de vanligste feilene som blir gjort når man jobber i et team. I dette innlegget skal vi se på hvordan du kan gjøre workshopen til en suksess og skape et unikt og engasjerende arrangement
Hva er en workshop?
En workshop er et verktøy som brukes for å fremme samarbeid, når man lærer, diskuterer eller jobber med et bestemt tema. En workshop skiller seg ut ved at deltagerne bidrar aktivt gjennom prosessen. Dette gjør man ved å bruke ulike verktøy, aktiviteter, øvelser eller lignende, gjerne i mindre grupper eller teams der man jobber mot et felles mål.
Hvorfor utføre en workshop?
Det er mange grunner til at man bør vurdere å utføre en workshop. Workshop er en måte å jobbe på der deltakere er oppfordret til å være en aktiv del av prosessen i motsetning til en mer tradisjonell metode hvor deltagere mottar informasjon i en passiv rolle. Denne måten å jobbe på kan både gi et høyere utbytte og samtidig motivere deltagerne.
Ved å jobbe på denne måten kan det bli enklere å lære nye ferdigheter. Praktiske ferdigheter tilegnes ofte best gjennom aktiv deltakelse. Workshoper er ofte organisert som gruppearbeid, noe som kan styrke samarbeidsevner, kommunikasjon, beslutningstaking og andre viktige ferdigheter.
Interaktivt arbeid legger også opp til økt effektivitet og kvalitet. Mennesker som jobber sammen har en tendens til å gjøre hverandre bedre, for eksempel gjennom idégenerering. I tillegg har workshop et sosialt aspekt hvor deltagerne blir bedre kjent med hverandre, noe som kan forbedre arbeidsmiljøet og utvide nettverket.
Hva betyr workshop for de ansatte?
En workshop kan være et fantastisk verktøy for å oppnå gode resultater og forbedre arbeidsforholdene i et team. Det er viktig å legge til rette for at de ansatte har et godt insentiv til å delta, for eksempel gjennom praktisk læring, nettverksbygging eller personlig utvikling. Workshopen bør være en spennende og annerledes opplevelse som gir verdi til deltakerne.
Hvordan holde en workshop
For å holde en vellykket workshop er det essensielt å være godt forberedt. Det er viktig å ha en plan, men også å være fleksibel dersom ting ikke går etter planen. Ha gjerne noen ekstra aktiviteter eller øvelser i bakhånd.
Definer mål
Til å begynne med er det viktig å finne ut hva målet med workshopen er. Dette kan omfatte alt fra opplæring i nye ferdigheter til teambygging. Spesifikke mål øker sannsynligheten for suksess og gir mulighet til å måle effekten av workshopen.
Hva skal workshops inneholde?
- En prosessleder som styrer arrangementet
- Introduksjon for å forklare formålet
- Aktiviteter som oppfordrer til deltakelse
- Regelmessige pauser
- Nøye prosessering og analyse av informasjon etter workshopen
Det er også viktig å samle tilbakemeldinger fra deltagerne for å forbedre fremtidige workshoper.
Hvor skal man ha workshops?
Hvor du velger å holde workshopen spiller en viktig rolle for den suksess. Man må tenke på plass, beliggenhet, fasiliteter og pris. En workshop kan med fordel holdes utenfor arbeidsplassen for å gi deltagerne nye omgivelser og inspirasjon.
Fjellstua er som laget for workshops
Glem kjedelige møterom og PowerPoint-presentasjoner – en workshop skal være et sted for aktiv læring. Spill og morsomme aktiviteter kan gjøre workshopen mer engasjerende og minneverdig.
Fjellstua er den perfekte lokasjonen for en hyggelig workshop, med alle fasiliteter som trengs for en vellykket dag. Lokalet blir ommøblert til et møterom for anledningen, rigget med prosjektor, lerret og lydanlegg. Det er også muligheter for catering slik at man enkelt kan inkludere et måltid i programmet. Les mer og book Fjellstua her.